undercoverux.com finans Spar på drivstoffet – fire effektive tips

Spar på drivstoffet – fire effektive tips

Spar på drivstoffet – fire effektive tips post thumbnail image

Du sparer penger både på å bruke mindre drivstoff, og på å kjøpe det billigere. Med noen enkle grep kan du redusere kostnadene betraktelig. Her får du et knippe nyttige tips, og et lite helseråd som bonus.

Fyll opp tanken på riktig ukedag

Dette tipset gjelder ikke alle steder, og husk at det skjer endringer i markedet som ikke lar seg forutsi her. Men, det er ingen tvil om at prisene på drivstoff endrer seg markant, alt ettersom hvilken ukedag du fyller på.

Tradisjonelt har søndager og torsdager vært de billigste dagene. Dette finner du ut selv ved å gå systematisk til verks. Sjekk bensinstasjonene hver dag når du passerer, og noter deg literprisene over en periode på et par uker. Etter hvert ser du sannsynligvis et mønster.

Betal med kredittkort eller bonuskort

Når du har funnet billigste bensinstasjon, kan du betale med et bensinkort eller drivstoffkort som gir deg ytterligere rabatter. Pass på å betale kredittkortregninga i tide. Du får rentefritak i mellom 45 og 52 dager, alt ettersom hvilket kort du eier. Etter denne perioden løper rentene, og da taper du de pengene du sparte.

Pass på å ikke se deg blind på en spesifikk kjede. Selv om du skulle få 40 øre i rabatt per liter hos den ene kjeden, kan konkurrenten fortsatt ha billigere drivstoff.

Kjør økonomisk

Å kjøre økonomisk innebærer en hel haug med momenter. Her er noen av de viktigste, som samlet sett kan utgjøre en god del besparelser i drivstoff.

  • Kjør med jevn fart.
  • Hold deg til fartsgrensene.
  • Akselerer raskt, og bruk høye gir.
  • Bruk aircondition med måte.
  • Kvitt deg med tung og unødig last.
  • Bruk syntetisk motorolje, fremfor mineralolje.
  • Bruk motorvarmer når gradestokken går mot null.
  • Sørg for å ha riktig trykk i dekkene.
  • Husk service på bilen.

Kjør mindre

Trenger du virkelig bilen for å komme deg til dit du skal? I mange tilfeller er det minst like hensiktsmessig å gå, ta bussen eller trikken, eller sykle. Folk som bor i byer sløser bort mye tid på å sitte i kø, og i køen sløser du også mye drivstoff.

Mange av oss kjører også korte distanser, der andre løsninger får oss frem omtrent like raskt. Kjør mindre, så sparer du både bilen for slitasje, og du sparer drivstoffpenger. Bonusen er at du beveger deg mer, og det er godt for helsa.

https://www.mobil.se/partner/bensinkort-och-kreditkort-med-cashback-pa-bensin-hur-de-fungerar